Menú

Esport i dona+

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant la regidoria d'Esports i l'assessorament de l'Espai d'Equitat, ha presentat una nova acció per fomentar la pràctica esportiva quotidiana entre aquells col·lectius menys inclosos.

El programa  Esport i Dona+ neix amb l'objectiu de facilitar i incrementar la participació de les dones i del col·lectiu LGTBI a una experiència vital i enriquidora, com és el món de l'esport, de manera que es reconegui la pràctica esportiva com un privilegi i es pugui integrar en l'estil de vida de les dones, en la seva vida quotidiana.

El programa pretén integrar-se i modificar l'actual estructura organitzativa de les activitats que s'impulsen o promouen des de l'ajuntament com és l'esport de lleure i salut, l'esport en edat escolar i l'esport de competició, així com també en aquells llocs on es realitza la pràctica esportiva, com són les entitats, les empreses i els centres escolars, entre d'altres.    

En aquest sentit, s'ha elaborat un programa activitats anuals. En cada activitat programada s'hi veurà reflectida aquesta nova mirada femenina i els objectius comuns del programa. Entre les activitats proposades hi ha la nàutica, la marxa nòrdica, la bicicleta, l'skate, el trail running, el vòlei platja, el tennis platja, les caminades o la natació en aigües obertes, entre d'altres.
 

Campanya #Olímpicament

Per tal de donar a conèixer el nou programa Esport i Dona+, aquest mes de juliol s'enceta la campanya #Olímpicament. El lema fa referència, en clau d'humor, a l'expressió col·loquial “passar olímpicament”, que la campanya aplicarà a la superació i transgressió dels estereotips lligats a l'esport, dels quals cal “passar” per tal de construir vides més saludables. Els tres eixos que estructuraran aquesta acció comunicativa són:


“Passo #Olímpicament dels estereotips” Trencar la idea que l'esport ha de ser una pràctica competitiva i d'alt rendiment. L'esport i l'exercici han de ser pràctiques de lleure i promoció del benestar per a tothom, i facilitadores de processos de socialització, joc i diversió.

“Passo #Olímpicament de masclismes”. Vol promoure la dignificació i visibilitat de l'esport femení, i el coneixement dels esports neutres i pràctiques que no segreguen per gènere.

“Passo #Olímpicament de desigualtats”. La campanya no vol defugir les desigualtat estructurals de la societat i, des del seu petit espai, intentarà fer assequible la participació en pràctiques esportives de totes les persones de la ciutat.

El disseny visual de la campanya #Olímpicament s'ha pensat en coherència als valors que vol transmetre. El disseny i els elements tipogràfics escollits ostenten diversitat interna i variacions, respecte les seves referències.

Pel que fa al logotip, els cercles olímpics originals canvien per formes irregulars i variades,  representant la diversitat humana. Les tipografies, dissenyades per dones o per col·lectius amb amplia presència femenina, són de codi lliure, amb voluntat d'accessibilitat com l'esportivitat que la campanya vol promoure.

Els hashtags principals de la campanya seran: #Olímpicament #EsportInclusiuVNG

 

Campanya #Olímpicament

#Olímpicament

  • Passo de masclismes Passo de masclismes
  • Passo d'estereotips Passo d'estereotips
  • Passo de desigualtats Passo de desigualtats

Tràiler #Olímpicament

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord