Menú

Borsa de mediació en lloguer social

Com llogar un pis a preus assequibles

Les borses de mediació per al lloguer social són òrgans dependents d'administracions locals, que integren la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social de la Generalitat de Catalunya. Aquesta Xarxa s'inclou en el Decret 75/2014 del Pla pel dret a l'habitatge que té com a objectiu principal facilitar l'accés a un habitatge de lloguer digne. 

Actuen com a mediadores entre les persones propietàries d'habitatges que els volen posar en lloguer i les llogateres,  i se n'ocupen de la formalització i seguiment dels contractes.

Des de l'any 2009, l'Oficina Local d'Habitatge de Vilanova i la Geltrú disposa d'una Borsa de mediació en lloguer social que gestiona el lloguer d'habitatges desocupats del municipi, perquè puguin ser llogats a preus moderats, fet que beneficia tant a propietaris, garantint-los una renda pel seu habitatge així com el bon ús i conservació, com a llogaters, que poden trobar un habitatge en bon estat i a un preu de lloguer assequible. 

Per a les persones propietàries, la Borsa vetlla pel bon ús dels habitatges, els proporciona una assegurança multirisc i assessoría jurídica gratuïta en cas de morositat; assessorament i seguiment de l'habitatge durant tota la vigència del contracte de lloguer. Els habitatges que s'incorporen a la borsa poden gaudir, si així ho sol·licita el propietàri/a, d'un ajut econòmic en el tribut municipal de l'import sobre béns i immobles (IBI) amb un ajut del 50% de la quota i, en cas que la renda de lloguer sigui inferior a400€, d'un ajut del 100%.  Caldrà sol·licitar l'ajut a l'Oficina de Gestió Tributària. Per a més informació consultar Bases de concessió per als ajuts econòmics en les tributs municipals aquí

Per als sol·licitants d'habitatge, la Borsa cerca l'habitatge més adequat a les seves necessitats, els negocia una renda de lloguer per sota de mercat i els acompanya en qualsevol incidència que pugui sorgir durant tota la vigència del lloguer.

Com llogar un pis a preus assequibles

Índex de referència de preus de lloguer

Consulta l'ÍNDEX si vols conèixer i comparar els preus de lloguer d'una zona del municipi.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord