Menú

Índex de referència de preus de lloguer

Índex de preus de lloguer i Sistema Estatal de Referència de Preus de Lloguer d'Habitatge

Índex preus de lloguer

L'índex de referència de preus de lloguer és un indicador de consulta pública amb caràcter informatiu que permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d'un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques definides per qui fa la consulta, a l'hora que orienta sobre el preu mínim i el preu màxim que aquest mateix habitatge pot arribar a tenir.

Sistema Estatal de Referència de Preus de Lloguer d'Habitatge

  • El sistema ofereix un barem de valors de preus de lloguer d'habitatges, com a referència, a títol orientatiu, per a la fixació de la renda dels nous contractes de lloguer d'habitatge.
  • A les zones de mercat residencial tensionat, declarades d'acord amb la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l'habitatge, el valor superior del barem marcarà el límit del preu de la renda:
    • en els nous contractes de lloguer d'habitage dels grans tenidors
    • en tots els nous contractes de lloguer d'habitages situats en aquestes zones tensionades, que no hagin estat llogats en els últims cinc anys.
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord