Menú

Antoni Ferrer

Cal Tupí d'Olives

La finca d'Antoni Ferrer se situa al nord-oest del municipi, a banda i banda del torrent de sant Joan. Gràcies als seus 3 hivernacles i 2,5 hectàrees, permet fer fins a 4 collites l'any.

La seva és una agricultura de residu zero, això és, una tècnica de cultiu que pot usar productes químics de baix impacte, utilitzats aquests últims només quan cal, amb l'objectiu d'obtenir collites lliures de residus fitosanitaris. 

A més, és pioner a la comarca en l'ús d'insectes que actuen com a "contraplagues" per a plagues latents. Per fer-ho ha creat un espai de biodiversitat on hi destaquen el que normalment coneixem com a "males herbes", però que ben emprades, serveixen per atreure nous insectes que combaten el pugó, l'aranya, etc. 

Caminant pels seus camps podem veure aquests arbustos on, sota les fulles, hi apareixen els insectes.

Gràcies als seus hivernacles i al clima atemperat del municipi, l'Antoni pot fer fins a 4 collites de tomàquets a l'any, o el que és el mateix, disposar tot l'any de tomàquet. També cultiva mongeta, pebrot, albergínia i les típiques verdures d'estiu.   

Els seus productes els comercialitza principalment en establiments de la vila així com a la seva parada del mercat. La resta ho envia al mercat majorista. Una de les seves principals reivindacions és el mal estat en que es troben els camins d'accés a la seva finca, un mal general del primer sector de Vilanova.  

Cal Tupí d'Olives

Què cultiva?

Estiu: tomàquet, albergínia, pebrot, carbassó, carbassa, mongeta de mata baixa, mongeta perona, herbes aromàtiques, meló i síndria.

Hivern: col, escarola perruqueta, tomàquet, espigalls.

On podem comprar els seus productes?

De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 al mercat dels pagesos, a l'exterior del mercat del centre.

Element 1
Element 2

Element 1
Element 2
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord