La sínia de'n Josep Alsina se situa a prop de la carretera C-31, compta amb una extensió d'unes 2,6 hectàrees i és regada amb l'aigua del pantà de Foix. Tant ell com la seva dona se n'ocupen des de sempre i, com ja es veu en d'altres pagesos, probablement seran els darrers a treballar aquesta terra.
En Josep és pioner en moltes tècniques de cultiu a la comarca. La major part del seu cultiu és d'hivernacle, el que suposa disposar durant tot l'any de productes d'horta com el tomàquet, el carbassó o l'albergínia, típics d'estiu. Però també de productes ben escassos en la nostra comarca, com les maduixes.
Per aconseguir-ho disposa d'una tecnologia similar a la que podem trobar en hivernacles de la zona de Múrcia o Almeria, amb mesuradors per poder distribuir correctament l'aigua. Una aigua on prèviament s'hi ha subministrat els adobs necessaris per als cultius.
Als hivernacles podem veure l'experiència i aquest afany d'innovació de molts anys de treball: tomaqueres que doblen la llargada normal, carbassoneres que no toquen el terra, maduixeres a un metre d'alçada,...
A l'exterior també hi trobem altres cultius, com els coneguts espigalls. O arbres fruiters com tarongers, magraners, llimoners, presseguers o albercoquers.
Els seus productes els comercialitza a la seva parada del mercat. Com en molts d'altres comerços, també ha començat a rebre comandes a través de whatsapp, fet que segons ell li comporta feina afegida ja a primera hora del matí.
Com ja s'ha comentat, la principal dificultat per a la continuïtat d'aquests camps és la falta de relleu generacional. Però també la seva situació, molt cobejada per a futures requalificacions urbanístiques.
Tot l'any: tomàquet, albergínia, pebrot, carbassó, carbassa, mongeta, maduixa,...
Hivern: espigalls, ceballots, taronja, llimona,...
De dimarts a dissabte de 9:00 a 13:00 al mercat dels pagesos, a l'exterior del mercat del centre.