Menú

Jordi Ferret

La terra que treballa en Jordi Ferret es localitza a l'extrem nord-est del municipi, just amb la frontera amb Sant Pere de Ribes. Tot i que majoritàriament els seus cultius són de vinya i s'ubiquen al Penedès, l'horta que treballa és dins del municipi de Vilanova i és regada amb aigua del pantà. Compta amb prop d'una hectàrea i tot és exterior, no disposa d'hivernacles. És dels pocs pagesos joves de la zona.

Tot i la seva joventut, és ja un pagès amb expertesa. Com que el seu cultiu d'horta és exterior tot el que fa és de temporada. El seu hort és una amalgama de colors d'hivern. Sorprèn per la varietat tot i tractar-se d'una època amb menys producció. Hi trobem de tot: cols, col kale, api-nab, fonoll, bròquils verd i morats, col-i-flors, espigalls, enciams, bledes,...

Aquesta proximitat i una producció limitada li permet poder vendre tot el producte al mercat del centre, on hi té parada. La finca compta també amb pomeres i algunes oliveres escadusseres que li serveixen per a produir el seu propi oli. 

Juntament amb la seva parella també disposen d'una parada al mercat de mar, on hi porten diàriament el que hi cullen. A l'estiu també hi trobem varietat, des de síndries i melons fins a tots els productes de temporada.

La seva principal dificultat a dia d'avui és haver de suportar les visites dels senglars afamats de verdura, que sovint li remouen la terra, o dels talps que de tant en tant destrossen collites de carxoferes. Però el que més ha de vigilar són les visites del que anomena "animals de dues potes", que roben sense cap mirament el que li ha costat tants mesos produir.

Què cultiva?

Estiu: tomàquet, albergínia, pebrot, carbassó, carbassa, mongeta, síndria, préssec,...

Hivern: bleda, fava, col-i-flor, bròquil morat, bròquil verd, col, col kale, api-rave, fonoll, poma...

On podem comprar els seus productes?

De dilluns a dijous i dissabtes de 9:00 a 13:00 al mercat dels pagesos, i també al Mercat de Mar (parada 15-16, matins de 8 a 14 de dilluns a dissabte i tardes de 17 a 20 dimarts i divendres).

Element 1
Element 2

Element 1
Element 2
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord