Menú

Joan Anguela

La finca d'en Joan Anguela s'ubica a l'extrem nord-oest del municipi, llindant amb Cubelles. La finca és envoltada per un petit bosc i des de dalt s'hi pot percebre el mar ben a prop. Compta amb una extensió d'una hectàrea i és regada tant amb aigua de sínia com del Pantà de Foix. Conjuntament amb la seva parella treballen la terra des de ben joves, fa prop de 35 anys. 

En Joan és també pagès expert. Ho mostren les fotos penjades en les parets on s'hi poden observar anteriors collites, amb produccions exorbitants de tomàquets i carbassons.

Per diferents motius la finca no ha estat treballada durant tres mesos, però en el moment de la visita (novembre 2021) en Joan ens comenta que en breu tornen a engegar. Com l'horta és un cultiu a mig termini, els hivernacles que visitem encara són buits, però preparats per plantar-hi.

Sí que hi trobem a fora una mica de cultiu exterior, amb cols, bledes i sorprenentment pastanagues, tubercle de difícil producció en aquestes terres. També hi trobem fileres de fabes.

Els seus productes els comercialitzen a la seva parada del mercat. Com en d'altres pagesos de Vilanova, la principal dificultat per a la continuïtat d'aquests camps és la falta de relleu generacional. Quan arribin a la jubilació, molt probablement deixin de treballar la terra.

Què cultiva?

Tot l'any: tomàquet, albergínia, pebrot, carbassó, carbassa, mongeta,...

Hivern: bleda, fava, pastanaga, col,...

On podem comprar els seus productes?

De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 al mercat dels pagesos, a l'exterior del mercat del centre.

Element 1
Element 2

Element 1
Element 2
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord