Menú

Josep Miró

Sínia Sant Martí

La Sínia sant Martí és situada a prop dels jutjats de Vilanova, compta amb una extensió d'1 hectàrea aproximadament i és regat amb l'aigua de la sínia. Al seu càrrec hi és en Josep Martí, pagès de llarga experiència en el cultiu de productes d'horta. Tanmateix ell serà probablement el darrer membre de la família a treballar la sínia, ja que no té descendència que se n'ocupi, un problema general de la pagesia d'aquest país.

En plena canícula d'estiu hi trobem albergínia, pebrot, meló, síndria, patata i, òbviament, tomàquet. La seva explotació és a l'aire lliure, no disposa d'hivernacle. Per aquest motiu els seus productes d'horta segueixen al 100% la temporada, fet que suposa un risc en cas d'inclemències meteorològiques.

Com tot bon pagès, li agrada explicar els seus mètodes de cultiu: de com lliga els tomàquets, com rega, com ho fa per evitar les tórtores... Disposa d'un plataner, l'únic que hi ha a Vilanova. Els seus fruits se'ls coneix com a plàtans "burros".

Degut al clima de Vilanova, en aquest mes ja es mostra el que serà la propera collita per la tardor: unes cols que en part han estat atacades per tórtores i una plantació de moniatos que ara està en plena floració. Ell és l'únic pagès de Vilanova que en cultiva.

En Josep ho fa tot. Cuida els camps, en recull els fruits i se n'ocupa de la seva venda al mercat del centre. En una petita parada a l'exterior, cada matí hi ven els seus enciams, cols, tomàquets, o el que és el mateix, només el que produeix. Un pagès que ens recorda com eren els mercats en el passat.

 

Sínia Sant Martí

Què cultiva?

Estiu: tomàquet, albergínia, pebrot, patata, carbassa, meló, síndria i carbassó.

Hivern: col, espigall, moniato, ceballots i escarola.

On podem comprar els seus productes?

De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 al mercat dels pagesos, a l'exterior del mercat del centre. Plaça Soler i Carbonell s/n.

Element 1
Element 2

Element 1
Element 2
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord